Op 15 en 16 september hield de organisatie Groot Wild de uitvoering van haar Theatertocht en -festival Over/Zicht.
Een spektakel dat zich afspeelde aan 2 zijden van het weerwater, en dat uitgevoerd werd door verschillende amateur dans- en toneelgezelschappen.

Groot Wild collage
Fotografie: Peter Friederich

Het verhaal begon bij het kunstcentrum Reigers-Inn in Almere. De bezoekers bleken potentiële kopers te zijn van een nieuwbouwproject op het schiereiland Utopia aan de overzijde van het Weerwater. De kopers werden door de projectontwikkelaar, gespeeld door Shantay Stern, uitgenodigd om een kijkje te nemen op het eiland.
Tijdens de overtocht, geleid door veerman Mohamoud Hersi, blijkt al snel dat niet alles pais en vree is. Op het eiland woont een traditioneel volkje dat niet erg blij is met de nieuwkomers.

De Fotolinie verleende zijn medewerking aan dit spektakel door vooraf foto’s aan te leveren aan de organisatie van het eiland Utopia en Almere in het algemeen. Tevens werden tijdens de uitvoeringsdagen in september door 6 teams van 2 fotografen een beeldverslag gemaakt van de uitvoeringen.Al met al een activiteit die door allen die meededen als erg leuk werd ervaren.

IMGP4218 002
Fotografie: Dirkjan Kok

 

Zoals elk jaar was er ook dit jaar een seizoensopdacht. De seizoensopdracht is over het algemeen een serie foto’s waarvoor je een heel jaar de tijd krijgt om in te leveren. De series worden dan ter beoordeling voorgelegd aan een externe fotograaf. De winnaar van deze opdracht krijgt dat jaar de wisseltrofee mee naar huis.
De opdracht was dit jaar om een serie van 4 foto’s te maken met als toepasselijk onderwerp: De seizoenen.
Ikzelf had deze opdracht best wel als moeilijk ervaren. Bij andere foto-opdrachten heb je over het algemeen een proces dat bestaat uit brainstormen, uitwerken, voorbereiding en uiteindelijk de fotoshoot. Nu was het anders, het hele jaar moest je aandacht voor deze opdracht hebben, en op de juiste momenten met de camera in de aanslag op pad.
 
22 series werden in mei ingeleverd, waarna ons oud lid Mariska Pot (www.mariskapot.nl) de beoordeling voor haar rekening nam. Veel inzendingen hadden een relatie met de natuur, maar toch waren er ook enkele inzendingen die een andere invalshoek hadden gekozen.

Zo ook de uiteindelijke winnaar. Albert Koedam had een schitterende serie van 4 soorten schoenen, die op een strakke wijze waren gefotografeerd. 
Over het algemeen wordt de prijs uitgereikt door de voorzitter, maar aangezien deze zelf de prijswinnaar was, werd de prijs ditmaal uitgereikt door Cees Petter.

Albert ontvangt de wisseltrofee uit handen van Cees.

RizVN Login
X

Rechtermuis

Rechtermuis niet toegestaan