Tijdens de seizoensafsluiting is het binnen onze vereniging gebruikelijk om op basis van de maandelijkse fotoranking de fotograaf van de vereniging te kiezen.
Elke maand leveren de leden één foto in die volgens hem of haar het beste aansluit bij het thema van die maand.
Deze foto’s worden door de leden gezamenlijk gewaardeerd en de ranking wordt elders op de site bekend gemaakt. Aan het eind van het jaar, worden alle punten bij elkaar geteld en diegene met de meeste punten mag zich een seizoen lang “1e fotograaf van de vereniging” noemen.
Dit jaar telde niet alle maanden mee. Oktober, Februari en Juni werden dit jaar, om uiteenlopende redenen buiten beschouwing gelaten.
Als derde met 255 punten eindigde dit jaar Wim Messink, die in verband met vakantie niet bij de prijsuitreiking aanwezig was.
Tanja de Mooij eindigde als tweede met 273 punten. Ook zij was helaas niet aanwezig.
Als nummer één werd uitgeroepen, Cilia Hoekman met 392 punten.
Zij kreeg uit handen van Hoofd Puntentelling, Rolf de prijs uitgereikt. Uit handen van Albert Koedam kreeg ze ook nog een analoge Full Frame camera.

2019 Cilia

Elk jaar is er een seizoensopdracht, waar onze leden het hele seizoen aan kunnen werken. Dit jaar was de opdracht om een serie van 4 foto’s te maken, met het thema “de vier elementen”. In dit geval dus Aarde, Lucht, Water en Vuur.
In de afgelopen jaren werd voor de beoordeling van de inzendingen een fotograaf van buiten de vereniging gezocht, die zich een oordeel over de inzendingen vormde. Dit jaar was dit door enige spraak- (of email-) verwarring mislukt, en dus werd er creatief een oplossing bedacht.
Dit jaar deden we de beoordeling door de leden zelf. Alle inzendingen werden op de tafels neergelegd. Ieder lid beoordeelde de inzendingen, schreef daarover een rapportje met “Top’s en Tip’s” en had 5 munten te verdelen. Hiervoor had Cilia een ingenieuze stemmachine ontwikkeld, waarmee de uitgebrachte stemmen aan de inzendingen konden worden toegekend.
Nadat alle stemmen waren uitgebracht, werd de voorzijde verwijderd waardoor in één oogopslag de winnaar bekend werd:
Alfons bleek de meeste ringen verzameld te hebben met zijn fotoreeks. Ui handen van de voorzitter Albert Koedam kreeg Alfons de wisseltrofee uitgereikt en mag hem gedurende een jaar op de schoorsteenmantel zetten.

FB IMG 1561735538365

FB IMG 1561735531169

IMG 20190619 WA0011

IMG 20190619 WA0013

RizVN Login
X

Rechtermuis

Rechtermuis niet toegestaan