Het circuit in Zandvoort is volgens mij de plek om snelheid te fotograferen.

Velen van de vereniging hadden hetzelfde idee en dus vertrokken begin maart 25 leden in de richting van Zandvoort, om de Final 4, de finale race van het Winter Endurance Kampioenschap 2016-2017 op de gevoelige plaat vast te leggen.

’s Morgens om kwart voor tien werden we ontvangen door Kees Koning , de media coördinator van het Circuit Park Zandvoort.

Allereerst kregen we uitgebreid uitleg over de historie van het circuit met  alle hoogte- en dieptepunten. Daarna, de classificatie was inmiddels begonnen, kregen we de kans om onze foto’s te schieten achter de vangrail van de Tarzanbocht. Het is echt heel indrukwekkend om de auto’s vol gas om je heen te zien scheuren. Ook voor de fotografen onder ons, en dat waren er nogal wat,  was het een mooie plek omdat de auto’s een korte periode op een ongeveer gelijke afstand om je heen reden.

Tarzanbocht

Na de classificatie hadden we de mogelijkheid om alle auto’s van dichtbij te bewonderen in de pitstraat. Aangezien we er toch waren , liepen we meteen even binnen bij de medische dienst. Een indrukwekkende afdeling met uitgebreide medische mogelijkheden voor zowel coureurs als bezoekers.

Inmiddels begon het tegen twaalf uur te lopen, en konden we de auto’s nogmaals van dichtbij zien terwijl ze stonden opgesteld voor de start van de race.

De start van de race volgden  we vanaf het dak van het pitscomplex.

’s Middags hadden we nog de mogelijkheid om vanaf het dak van de starttoren te fotograferen. Dit was een mooie gelegenheid om vrijwel het hele circuit te overzien.

Ons bezoek werd afgesloten met een bezoek aan Racecontrol. Bij racecontrol zitten de scheidsrechters eerste rang achter een videowall met zicht op werkelijk alle hoeken en gaten van het circuit.

Al met al was deze dag voor ons allen super geslaagd. Onze hartelijk dank gaat dan ook uit naar Kees Koning en Paul Beck van het Circuitpark Zandvoort.