Sport, dat was het thema voor onze jaaropdracht. Een heel jaar hadden we de tijd om een serie van 3  foto’s te maken. In mei moesten de series worden ingeleverd, waarna de inzendingen werden beoordeeld door sportfotograaf Anita Riemersma. Dit jaar werden er 16 series ingeleverd. Op de laatste verenigingsavond van dit seizoen was Anita bij ons te gast om de series te bespreken en de winnaar van de wisseltrofee bekend te maken.

Heel verschillende takken van sport werden op de foto vastgelegd. Het varieerde van schaken en touwtrekken tot wielrennen, atletiek en zeilen Een overzicht van de verschillende inzendingen vind je hier.

Elke foto uit de serie werd beoordeeld op 4 verschillende aspecten, t.w. Techniek, Originaliteit, Timing/Actie en Compositie. Tot slot werden er ook nog punten toegekend voor de serie als geheel. Het totaal van deze 13 onderdelen gaf de einduitslag. Verder was er nog een prijs voor de allermooiste foto.

Als 3e eindigde met 96 punten een serie over korfbal van Nanda. Als 2e eindigde Alfons met een serie over Hardlopen. Winnaar dit jaar was Tanja met een serie over marathon schaatsers. Uit deze serie kwam ook de mooiste foto. Een schaatser die bebloed en wel aan de eindstreep komt. Tanja, van harte gefeliciteerd met deze overwinning. De wisseltrofee is een jaar voor jou!